Kuus põhjust keraamikaga tegelemiseks

Kuus põhjust keraamikaga tegelemiseks

Koroona-kevadele järgnenud ajal saime me kõik enda elu ümber mõtestada. Nüüd, kui uus kooliaasta on alanud, hoiame hinge kinni, et õppetöö saaks normaalsel moel jätkuda. Üks muutus, mida sellest ajast kaasa võtta, on endale ja oma lastele veel rohkem loominguliste tegevustega sisustatud aega tekitada. Selleks sobib imehästi üks kõige rahustavamatest tegevustest – savist voolimine keraamikaringis.

Keraamika on üks nendest käelistest tegevustest, millel on mitmeid tervisele kasulikke omadusi. Seda eriti ajal, kui veedame palju aega ekraanide taga ja istuvas asendis. Siinkohal toome välja kuus põhjust, miks keraamikaga tegeleda:

1. Loominguline eneseväljendus

Savist voolimise ajal on meie tähelepanu fokusseeritud täielikult sellele protsessile. Käed käivad, mõte lendab. Sünnib looming, vabanevad pinged, aju puhkab ja taastub.

2. Stressi maandamine

Keraamika aitab kulgemise-seisundisse jõuda; vabalt kätel käia lastes tekib voolamine, mis juhib tööprotsessi. Sukeldunud seisundis lõdvestub meie keha ja muremõtted kaovad.

3. Käte motoorika areng

Peen voolimistöö arendab käte motoorikat, treenib sõrmi ja randmeid. See on kasulik nii kasvueas lastele, et maksimaalselt käelist osavust treenida, kui ka täiskasvanutele, et aju plastilisena hoida. 

4. Tehtud tööd jäävad meiega kogu eluks

Keraamikaringis saab teha, mida hing ihaldab – koju vaase, kausse, nõusid, karpe, mänguasju, küünlaaluseid, jõuluehteid ja palju muud. Lase fantaasial lennata!

5. Tunnetus paraneb

Töö materjaliga parandab tunnetust; see omakorda mõjutab kõiki meie eluvaldkondi. Suurenenud tundlikkus aitab meil kiiremini reageerida, ennast reguleerida ja toob meile rohkem naudingut!

6.  Arendab keskendumisvõimet

Süvenemist nõudev voolimistöö arendab igas vanuses inimeste keskendumisvõimet; peen näputöö vajab õnnestumiseks täielikku keskendumist. Nutiajastul on see oskus, mida igaüks võiks endas edasi arendada.

Keraamikaringidesse on oodatud igal tasemel ja igas vanuses huvilised. Täpsema tunniplaani leiad meie kodulehelt: https://www.kunstiring.ee/tunniplaan/