Kevad läheneb ja moeetenduse aeg on juba paigas!

Kevad läheneb ja moeetenduse aeg on juba paigas!
Sügisest sai kiirelt talv ja talve tujude juurde käib ka tore kevade ootus. Ka aprill pole enam kaugel ning moeetenduse kuupäeva on Tallinna Nõmme Gümnaasiumi huvijuht Inga Eiche juba kalendrisse paika pannud.
Väikesed meisterdajad on kõik see aeg hoolega huviringis meisterdamas käinud. Meil on üheskoos olnud väga tore. Oleme valmistanud tohutult vahvaid asju taaskasutatavatest materjalidest. Sügisel valmistusime pimedaks ajaks ning leiutasime erilisi helkureid. Oleme tuuninud igasugu karpe – ikka praktilisteks hoiu- ja panipaikadeks. Valminud on klaasümbriseid igat sorti küünaldele, pühadekaarte, pliiatsitopse ja muiduvärke.
Aga nüüd on küll viimane aeg mõtlema asuda, mida saame aprillis ka suurel moeetendusel kooliperele näidata!
Juba alustasimegi peaehete ja maskidega. Sest nagu eesti keeles on väljend – pealaest jalatallani – siis nii saab ka moeetnduse jaoks teemasid pakkuda.
Midagi, mis käib peas – see ei pea ju üldse olema müts vaid võib olla lausa kroon. Maskid – oi kui vahvaid ükssilmseid ja kelmikaid näokatteid leiutati, see on nii põnev teema! Midagi, mis käib kaela – mäletan, et eelmisel aastal oli keegi moeetendusele tulnud oma riietusega ja riputanud kaela suure sildi tekstiga ABILINE – no väga lahe idee – kas pole? Kaela riputatud tekstisildid või pildid, kaunistatud või kaunistamata –  igaühel oma sõnum.
Eks eelmisel kevadel toimunud esimesel moeetndusel oligi palju lahedat. Peakatteid ja kaunistusi oli meisterdatud väga leidlikult. Oli leiutatud käevõrusid ja kaunistusi, ehitud vöökohta ja jalatseid. Kuidas üllatas see ülimalt eriline draakonikostüüm – või oli see hoopis lohe? Poiste teema nahast ja neetidega kaunistatud käevõrudega, ka sel aastal kindlasti plaanis. Haldjad ja inglid, mets, lilled lõkkeplats ja loodus…
Muusikat ja liikumist saab samme harjutades just nii valida, et kõigil oleks tore.
Samas tuleb nüüd hoogu juurde anda ja kõik huvilised ning tulevased osalejad kooli pealt üles leida, et saaksime kokku panna ühe eriliselt vahva suure moeetenduse.
Teavet saab www.kunstiring.ee kodulehelt aga ka kolmapäeviti pärast tunde väikese maja puutööklassi meisterdamise huviringist.
Hakkame siis üheskoos valmistuma, uue hooga ja uute mõtetega!
Õpetaja Kaire Tali