Tallinna Kristiine Lasteaias valmistati jõuluehteid heategevusprogrammi „Märka ja aita“ jaoks

Tallinna Kristiine Lasteaias valmistati jõuluehteid heategevusprogrammi „Märka ja aita“ jaoks

Tallinna Kristiine Lasteaias toimus heategevuslik keraamika õpitöötuba, mille tulemusena valmivad kaunid jõuluehted heategevusprogrammile „Märka ja aita“.

Heale koostööpartnerile Huvikoolile Kunstiring sai tehtud ettepanek läbi viia mitme-etapiline koolitus. Koolitusel oli võimalik osaleda kõikidel Tallinna Kristiine Lasteaia huvilistel pedagoogidel ja lastevanematel. Töötoas osalejad toimetasid mõnusas jõuluootuse õhkkonnas, kus said teada, kuidas valmistada savist kauneid jõuluehteid.

Huvikooli Kunstiring ja Tallinna Kristiine Lasteaia tulemuslik koostöö huvihariduse vallas kestab juba mitmeid aastaid. Keraamika huviring on alati leidnud head kõlapinda ja huviringi grupid töötavad 100% komplekteerituna igal õppeaastal. Huvikooli ja lasteaia hea koostöö ilusaks tulemuseks sai võimalikuks, et Huvikooli Kunstiring keraamikaõpetala Alesja Stavitskaja valiti Tallinna Kristiine Lasteaia lastevanemate poolt 2018-2019 õppeaasta parimaks õpetajaks.

Keraamika-ala koolitus koosnes mitmest osast. Esimesel päeval tutvuti saviga ja muude materjalidega, nende hoiustamise, savist voolitud plaadi paksuse, kuivamisaja ning erinevate tööriistadega savi töötlemisel. Nädal hiljem, teisel koolituspäeval, õpiti erinevaid nippe, kuidas savist esemeid ette valmistada põletuseks. Õpetajad ja õpetaja abid glasuurisid omavalmistatud  saviesemed ja kõige lõpuks puhastasid aluspinnad. Glasuurid ei näinud üldse seda tooni välja, mis nende purkide peal kirjas olid! Näiteks tumesinine oli hoopis helelillat värvi. Mitmed osalejad proovisid kasutada glasuuri peale ka klaasi, et teada saada, mis juhtub klaasiga kui seda kõrgel kuumusel põletada.

Põletust ootavad tööd on juba praegu väga ilusad.

Kõik töötoas valmistatud keraamilised esemed müüakse Kristiine Lasteaias korraldataval heategevuslikul Jõululaadal lastevanematele ja lasteaia töötajatele. Saadud tulu annetatakse heategevusprogrammile “Märka ja aita”.

Koolitusel osalejad hindasid töötuba kordaläinuks ning tõdeti, et niisuguseid üritusi võiks olla sagedamini. Väga tähtis on, et pedagoogid saavad uusi teadmisi ja oskusi oma igapäevatöös õpilastega rakendada.

Aitäh juhendajatele ja osalejatele!

Allikas: Tallinna Kristiine Lasteaia õpetaja Relika Lupp ja õppejuht Liina Kala