Kevadise moeetenduse kuupäev on juba paigas!

Kevadise moeetenduse kuupäev on juba paigas!

Elevust tekitanud eelmise õppeaasta lõppakordina toimunud Tallinna Nõmme Gümnaasiumi moeetendus on veel kõigil osalejatel meeles. Usku ja lootust, et toimub ka järgmine, on nii Tallinna Nõmme Gümnaasiumil kui Huvikoolil Kunstiring. Nende kahe haridusasutuse koostöös ja mis peamine – koolide tublide õpilaste kaasalöömisel see vahva sündmus toimubki. Noored lihtsalt on nii hakkajad ning vahvad. Nende ideid ning energiat on võrratu juhendada ja suunata.

Õppeaasta algus oli tänu õpilaste särtsakatele ideedele ja teostusele lausa tormiline. Moeteema kõnetab nii poisse kui tüdrukuid ja lahedaid ideid hõljub õhus – püüa ainult kinni ja tee teoks!

Ringmajanduse ja taaskasutamise vahvatest võimalustest saab palju ideid igapäevasteks meisterdamisteks. Missugust uut rõivast osta ja missugust mitte – see vastutus on pigem lapsevanematel. Kas visata tüütu plekiga pusa või väikese koiauguga kampsun minema või päästa korralik riietusese mida kannatab veel tuunida – see on vaagimist väärt küsimus! See on suisa kaasaegse elustiili küsimus! Parandada ja ümber teha on tegelikult väga põnev. Niisuguse loova suhtumisega saab hea tahtmise korral midagi nii vahvaks trikitada, et hiljem ei usu ise ka, et see oli tegelikult üks täitsa tavaline kantud rõivaese. Esimestes tundides tegelesimegi “defekt = hilisem efekt” nippidega.

Hiljuti avati Mulgimaal Heimtali muuseumis paigatud pükste näitus. Kohe kadedaks tegi, mis telepildilt kõik paistis! Ka meie huviring „Mood ja ringmajandus“ on jõudnud faasi, kus mulkide eeskujust inspireeritult sarnane üritus korraldada. Tekkiski mõte, et ka Tallinna Nõmme Gümnaasiumis võiks lahedalt parandatud pükste näituse korraldada. Kui lemmikpükstel on mõni koht kulunud või katki – võib ju leiutada uhke paiga, kaunistuse, tikandi … Mis siis kaotada on?! Vastupidi – üks teksapaar on taas päästetud tekstiilide jäätmekuhjast! Oletan, et paljudel pole eriti julgust ning oskust õmblusmasinaga või nõela-ja-niidiga tegutseda, aga siis saavadki vanemad oma oskustega kaasa aidata. Usun, et see teema oleks väga elevust tekitav ning elamuslik ka moeetendusel.

Vahva, kui lastel on ettepanekuid, soove ja ideid, mida on tore koos välja mõelda. Halloween on üks jätkuvalt tänuväärne moeteema! Nii meisterdasimegi üheskoos mustast kangast keebid, lõikusime ning ribastasime vanu T-särke ja proovisime lõpuks ära, mis tuju tuleb, kui need selga panna. Päris võrratu efekt ja eriti tore, et kostüümid on taaskasutatavad edaspidigi, ka Volbriööl.

Pole küsimustki, kas helkurit võib moeteemaga seostada – muidugi saab! Pimeda aja hea abimees võib olla ka efektne kotikaunistus ja selle punumisega said kõik hakkama. Mitme erineva võimalusega ülesanne tekitas aga vajaduse õmblusmasina kasutamiseks. Ja nii pidasimegi nõu ja otsustasime moeringi tunnid kolida tööõpetuse puutöö klassi väikese maja keldrikorrusel. Seal on meil palju parem varustus ja sealsamas toimub ka kolmapäeviti meisterdamise ring. Kuigi suures majas oli meie kasutuses kena puhas klassiruum, on siiski parem kui saame kasutada ka olemasolevaid Kunstiringi abivahendeid ning õmblusmasinat.

Nüüd juba paar nädalat oleme meisterdanud kaisuloomadele riideid ja mütse ning isegi jalavarje. Kaisuloomad olid väga tänulikud mullikilest vihmakeepide ja kummikute eest! Uskumatu, kui leidlikud võivad noored olla ja millise suure õhinaga nad oma mõtteid teostavad.

Suur tunnustus kõigile moehuvilistele, ootan teid jätkuvalt kolmapäeviti! Tule ja ühine meiega:

See ring on TNG õpilastele ju tasuta.

Senine tegevus on tegelikult eelsoojendus – moeetendus toimub juba aprillis!

Õpetaja Kaire Tali

Huvikool Kunstiring