Moeetendus! Nõmme Gümnaasiumis tehti 25.05.2022 ajalugu!

Moeetendus! Nõmme Gümnaasiumis tehti 25.05.2022 ajalugu!

Moeetendus, mille platvormiks oli huviring “Mood ja ringmajandus” ja  mis toimus Tallinna Nõmme Gümnaasiumis (TNG) koostöös Huvikooliga Kunstiring esimest korda, läks täissaalile. Tunnine sündmus oli värvikas ja õhk oli emotsioonidest laetud. Laste elevus oli võrratu, aplausid kestsid kaua ja kõik sujus nagu plaanitud. Loodan, et ka osalejad tundsid ennast eriliste ja tähtsatena, sest ilma nende nakatava õhina ja hakkamiseta poleks sellist vabatahtlikku üritust korraldada kuidagi võimalik.

Keda siis mood ei kõnetaks… mõtlesin, kui TNG huvijuht Inga Eiche hakkas südatalvel võimalikust moesündmusest rääkima. Veebruaris Tallinna Nõmme Gümnaasiumis algklasside meisterdamise ringi juhendama asudes ei osanud ma muidugi uneski ette näha, et selle õppeaasta lõpetame nii suurejoonelise etendusega. Kuigi teadustajad nimetasid korduvalt minu nime, olid peaosalised ikka lapsed. Tuleb tunnustada kõiki, kes osalesid, aitasid, korraldasid ja toetasid.

Tallinna Nõmme Gümnaasiumi huvijuht Inga Eiche tunneb asja. Ta teab, kuidas lastele läheneda ning nendega asju korraldada. Kokku lepitud kohtumistel klassides kinnitasin iga kord veendunult, et Moeetendus toimub igal juhul ja iga ilmaga! Ilma Ingata poleks seda võimalik olnud nii hästi läbi viia. Saali planeerimine, suur ekraan, videopilt ja fotograafid ning tõrgeteta helitaust olid Inga meeskonnatöö saavutus. Rääkimata proovidest ja liikumiste juhendamisest. Kindel seljatagune – suurepärane tugi.

Huvikooli Kunstiring õppealajuhataja Ülle Metsma oskab hästi balansseerida emotsioone ja märkab alati tunnustada ning innustada – nii mind kui lapsi. Sellise koostööga võidavad kõik. Eriti kõik need väikesed särasilmad, kes igal nädalal koolikellaga meisterdamise tundi kokku tulevad. Selle õppeaasta viimase sündmuse puhul olid Üllel valmis kujundatud ning prinditud aukirjad ja tänukirjad kõigile. See on tähtis – värviline meenutus kodus seinal või riiulis. Et on oldud tubli!

Ka Tallinna Nõmme Gümnaasiumi õppealajuhataja Karin Klemmer tunnustas TNG ja Huvikooli Kunstiring tulemuslikku koostööd: “Aitäh Teile, et meie õpilastele ja ka meile kooliellu vaheldust pakute ja laste meeled rõõmsaks teete. Teie juures saavad lapsed tegeleda just neid huvitava tegevusega.”

Kuigi pole lootustki sõnadega edasi anda kõike seda, mis Tallinna Nõmme Gümnaasiumi spordisaalis Moeetendusel toimus panen siiski mõned emotsioonid kirja. Üllatusi oli mitmeid! Võid ju arvata, et tunned mõnesid õpilasi päris hästi aga siiski on igaüks neist isiksus omaette. Koos ning omaette tegutsejaid on vahva jälgida. Kuidas keegi neist oma osalemist on osanud enda jaoks paika panna. Pole vahet kas teema=kollektsioon on valminud tiimitööna või üksinda, tegemise rõõmu ja enesekindlust oli ikka tunda.

Moeetendusel esitleti 13 erinevat numbrit ja pean ausalt tunnistama, et olin vapustatud kõigi osalejate esinemise julgusest ning pühendumisest. Kuigi otsustasime, et ei hakka esimesel aastal kedagi eraldi premeerima ega võitjaid kuulutama, saan ja võin oma meenutuse siiski edastada. 3a suveprintsessid Kristina ja Reti tulid ja nautisid oma etteastet. Varieerides peakatteid, lihtsalt ja stiilselt, imetlusväärselt. 2b vikerkaaretüdrukud Sofie ja Annabel tabasid lihtsalt ja loomulikult, kuidas publiku pilke püüda. Vahetades kõike mis kleitide juurde ja peale käib. Vahvad väikesed haldjad! Aga parim üllatus oli 1b värviliste tüdrukute Adele Eliise, Elisabethi ja Marta etteaste. Ei ole lihtsalt sõnu! Kust küll need sammud, see liikumine, kelmikas teatraalsus ning esinemisrõõm!? 3b kunstiringist tuttavate tüdrukute pikk lõkkeplatsi tantsunumber lummas just seetõttu, et esitletud asju olime koos teinud. Mette, Carolyn, mõlemad Maried, Jasmin, Kätlin ja Kirke muretsesid enne etendust oma keeruka liikumise pärast aga täitsa ilmaasjata – kõik tuli nii vahvalt välja! 6b Astridi kaks modelli olid tõepoolest MOE etendus. Andekas tegija ja töömahukas teostus – selle tüdruku tegemistel tahaks silma peal hoida, nii põnev! Muidugi olid väga toredad ka moeetenduse kolm ainsat poissi Pärtel, Rico ja Lennart. Suur aplaus neile, et tahtsid osaleda ja tegid seda väga mõnuga. Etenduse lõpustaar 2a Eleanor ehk nahkhiiretüdruk pani kogu etendusele väga emotsionaalse punkti. Julge tüdruk ja vahva kostüüm. Kõiki nimesid ja kollektsioone ei jõuagi meenutada, kogu etendus jättis väga toreda mälestuse. Kes käisid ja osalesid, need mõistavad!

Järgmisel aastal jälle!

Huviringi “Mood ja ringmajandus” õpetaja

Kaire Tali